Lifestyle

PicsArt en Photoshop

20 oktober 2016

* Foto’s bewerken *

Voor de zomervakantie heb ik een cursus gevolgd voor Adobe Photoshop CC, omdat ik het erg leuk vind om mijn foto’s te bewerken en artistiek bezig te zijn. Creativiteit en artisticiteit heeft altijd in mij gezeten, maar ik heb dit altijd meer voor mezelf gehouden. Gewoon als hobby in mijn vrije tijd.

Vanaf mijn peutertijd was ik altijd al lekker aan het tekenen, verven, knippen en plakken. Ik vond dit heerlijk! Gingen we op vakantie, dan gingen mijn tekenboeken en kleurboeken met een heleboel potloden en stiften mee. Op de basisschool haalde ik hier ook mijn plezier uit. Zodra de juf of meester de klas liet tekenen/kleuren, dan was ik helemaal in mijn element. Ik heb ooit een keer op de basisschool gewonnen met een kleurwedstrijd, omdat ik de tekening het mooiste had ingekleurd. Oh wat was ik blij! Op de middelbare school bleef ik tekenen en schilderen. Hierin haalde ik niet alleen plezier uit, maar ook ontspanning. Lekker crea-bea bezig zijn! In mijn laatste jaar van het Vmbo-TL had ik zelfs het vak ‘Tekenen’ als examenvak gekozen. Als ik terugkijk naar wat ik in die tijd op school heb gemaakt, ben ik best trots op mezelf! Mooie beschilderingen van o.a. landschappen en mijn examenstuk: een schelp met muzieknoten die eruit golven. In dit schooljaar heb ik samen met alle leerlingen die het vak ‘Tekenen’ hadden ook meegedaan met een tekenwedstrijd. We kregen toen als opdracht aan de hand van de Miljoenennota, een tekening te maken waarin je de Miljoenennota terug liet komen. Ook andere scholen deden hier aan mee. Ik zat uiteindelijk bij de beste 15, een prestatie om trots op te zijn! Het leuke was ook nog, dat al deze gekozen tekeningen bij de Tweede Kamer in Den Haag kwamen te hangen. Samen met mijn moeder ben ik op een middag een keer hier gaan kijken, erg leuk om je eigen ontwerp daar te zien hangen!

Naast het artistiek bezig zijn geweest tijdens mijn schooltijd, vond ik dit ook altijd leuk om op de computer te doen. Ik probeerde regelmatig mijn foto’s te bewerken, op de amateuristische manier. Het zag er niet bijzonder uit, maar dat ik het leuk vond om te doen was een feit. Nu, zoveel jaar later heb je zoveel verschillende tools om je foto’s te bewerken. Met het programma Adobe Photoshop CC kan je extreem veel en daar ben ik dus ook mee begonnen. Voordat ik op vakantie ging, had ik mijn cursus afgerond met een behaald certificaat. Sindsdien ben ik gaan oefenen met het fotoshoppen van mijn eigen foto’s. Ik ben nog echt een beginneling, maar ik leer het stapje voor stapje. Je kan namelijk zoveel met dit programma! Naast het Photoshop programma op de laptop, heb ik ook een paar leuke bewerk Apps op mijn telefoon. Tegenwoordig kan je met zoveel Apps je foto’s bewerken, zoals een filter er overheen doen, de foto vervagen, verschillende effecten om je foto op te pimpen of oneffenheden wegwerken.

Vandaag zat ik in de trein richting huis en was ik een paar foto’s op mijn telefoon aan het bewerken met de App ‘PicsArt’. Deze App heeft de optie dat ‘Magic’ heet, hiermee kan je je foto aparte filters geven. Zo lijkt het net of je foto uit een stripboek komt. Eigenlijk heel eenvoudig, maar erg leuk effect (vind ik zelf)!

Foto 1: Ik vind mezelf hier net lijken op een karakter uit een stripboek 😛

6cd529a74406c508b8dbb55515d24939

Foto 2: Dit effect vind ik ook erg cool! 🙂

e1d41bf8835c8b44d6e105a7a6f398c4

En zie uiteraard ook de uitgelichte foto die ik heb geplaatst voor boven deze blog.

Ik ga nog even verder met het spelen op deze App om te kijken wat het nog meer kan!

~Liefs ~

 

“Creativiteit is zoeken naar een oplossing,

artistiek zijn is het aanleg hebben voor het maken van kunst”

No Comments

Leave a Reply