Travel

Weekend weg naar Disneyland Parijs

17 oktober 2016

* Happy Halloween! *

Afgelopen weekend zijn mijn vriend en ik een weekend naar het plaatsje Serris geweest, dit ligt vlakbij Disneyland Parijs. Het is nog geen 5 minuten met de trein naar het Disneypark toe. Ideaal als je niet te veel geld wilt uitgeven aan een hotel, maar wel graag een dagje naar Disney wilt gaan!

Tato was nog niet eerder naar een Disneypark geweest en ooit moest toch de eerste keer zijn, vond ik :-). Vandaar dat het mij leuk leek om dit samen te doen. Ik heb hem uiteindelijk overgehaald (want het is blijkbaar niet ‘James Bond’ zoals hij dat in zijn eigen woorden zegt. Oftewel, het is niet ‘cool’ om naar Disney te gaan… daar ben ik het natuurlijk niet mee eens! Uiteindelijk hebben we toch een vlucht, een hotel en tickets voor het park geboekt en vond hij het stiekem toch wel leuk om hier naar toe te gaan ;-).

Vrijdagochtend zijn we vanaf Schiphol naar de Franse luchthaven Charles de Gaulle gevlogen en vervolgens de trein genomen naar ons hotel. Toen we bij de halte vlakbij het hotel waren uitgestapt, kwamen we in het leuke kleine centrum van Serris terecht. Het centrum was leuker dan we hadden verwacht en prima om ons weekend hier te spenderen! Bij aankomst in het hotel, konden we meteen al naar onze kamer. Erg fijn, want we waren er al rond een uur of 12. We hebben ons opgefrist en zijn ons spullen gaan uitpakken. Niet dat we veel mee hadden meegenomen.. we hadden allebei alleen een rugzak mee. Dat is nog eens wat anders dan dat ik normaal gewend ben (denk aan een koffer, een handtas en bijvoorbeeld een camera als handbagage). Als ik op vakantie ga of een weekend weg, neem ik namelijk vaker te veel mee dan te weinig.. Alleen een rugzak bij me was dus even andere koek!

In de tussentijd hadden we aardig trek gekregen en zijn we gaan kijken voor een lunchtent in de buurt van het hotel. Via Google maps kwamen we bij een super leuke lunchtent terecht waar je heerlijke burgers kan eten! Deze burgertent heet ‘Alfred Burgers’ en het is een echte aanrader als je van goede burgers houdt!

Na de lunch zijn we gaan rondlopen om het kleine centrum van Serris te ontdekken. We kwamen een Shopping Mall tegen, a la American style. Maak me gek! We zijn uiteraard naar binnen gegaan, rondgelopen en voornamelijk aan ‘Window shopping’ gedaan (haha). Zelfs mijn vriend werd er helemaal wild van! In Nederland hoef je hem namelijk echt niet mee te nemen om gezellig een dagje te gaan shoppen, maar dit vond hij helemaal geweldig! Hij vond het zelfs jammer dat zo’n grote en overzichtelijke Shopping Mall zoals deze mall in Serris, niet hebt in Nederland (waar ik het helemaal mee eens ben!). We zijn onder andere de Apple Store binnengelopen, mijn vriend is nog wel van de gadgets. We zagen de Ipad Pro liggen, wat een geweldig ding als je van ontwerpen houdt! Mijn vriend doet een studie in deze richting en was helemaal in de ban van de Ipad Pro. Je kan hier namelijk via de App Sketches, schetsen, ontwerpen en typografie ontwerpen naar jou eigen keuze. Erg gaaf! In een gekke bui hebben we nog een Selfie van ons samen gemaakt en staat de foto waarschijnlijk nog steeds op deze Ipad Pro Haha! Na de Apple Store, kwam ik de winkel Sephora tegen en hier werd ik wild van! Ik vind het erg jammer dat Sephora sinds een paar jaar weg is uit Nederland. Geen idee waarom ze uit Nederland weg zijn gegaan, maar ik mis deze winkel! Ik dook uiteraard in de lippenstiften, dit is namelijk echt een verslaving van mij. Sinds ik eind 2011 ben begonnen aan een Stewardess opleiding, is deze verslaving ontstaan. Je zult mij altijd wel met een lippenstift op zien lopen, mocht dit niet zo zijn dan zit ik in mijn lazy sunday mood, maar anders heb ik altijd wel een kleurtje op mijn lippen! Ik dwaal af… Ik dook dus in de collectie lippenstiften en heb een mooie herfstkleur lippenstift gescoord, een matte donkerrode kleur, Lovee itt!! Als ik in het buitenland ben waar ze Sephora hebben, duik ik altijd wel even naar binnen om iets nieuws in te slaan.

Na de Shopping Mall verkend te hebben, zijn we teruggegaan naar het hotel. We waren allebei erg moe, omdat we de nacht ervoor amper hadden geslapen. Onze vlucht vanuit Schiphol ging om 07.15 uur in de ochtend, dus gingen we half 5 de deur uit. Daarnaast zijn wij allebei meer avondmensen dan ochtendmensen en zijn we die avond pas rond twaalf uur ’s nachts naar bed gegaan. We zijn op onze kamer lekker gaan relaxen en ik viel zelfs even in slaap. Na mijn heerlijke powernap, zijn we teruggegaan naar de Shopping Mall om daar te gaan avondeten. We zijn bij een Italiaans restaurant gaan eten en het eten was heerlijk! Hij risotto en ik een uitgebreide salade met tomaat, mozzarella en ciabatta brood met verschillende dingen erop geserveerd.

Na het eten zijn we teruggegaan naar het hotel om weer op tijd ons bed in te duiken, omdat we de wekker voor de volgende ochtend vroeg hadden gezet vanwege ons dagje naar DISNEY!

De volgende ochtend zijn we met de trein naar Disneyland Parijs gegaan. Eindelijk, het magische Disney avontuur kon beginnen!!

Na de security check en de kaartjes controle, zijn we meteen naar een Meet & Greet punt gelopen om met Mickey en Minnie Mouse in hun leuke Halloween outfit op de foto te gaan. Na een eeuwigheid (lees: anderhalf uur) in de rij te hebben gestaan zonder te hebben ontbeten, waren we EINDELIJK aan de beurt en mochten we met Mickey en Minnie op de foto. Eerlijk is eerlijk, het was het wachten waard! We hebben er nog een paar leuke foto’s aan overgehouden als aandenken, haha!

Na de Meet & Greet met de One and Only Mickey en Minnie Mouse, konden we rechtstreeks door naar de Halloween parade die ook elk moment kon gaan beginnen. Na wat Haribo snoepjes te hebben gegeten die we van een werknemer van het park bij de Meet & Greet hadden gekregen, stonden we als trouwe Disney fans de parade te bekijken. Ook dit was zeker weer de moeite waard om onze legen maagjes te laten wachten. Na de parade was het ondertussen alweer rond half 2 en zijn we toch maar wat gaan eten voordat we verder gingen. Uiteindelijk hebben we een hotdog met French frites gehaald en dit buiten op een stoeprandje opgegeten. We hadden mega geluk met het weer, de zon scheen! Terwijl de dag ervoor het nog had geregend..

Na onze brunch, zijn we verschillende attracties afgegaan. Het toppunt van alle attracties was toch echt de Space Mountain! Ik heb Tato eerst moeten overhalen en extra lief moeten aankijken om überhaupt hier in te gaan, want hij vind het stiekem toch niks achtbanen met zijn hoogtevrees. Toen we uit de Space Mountain kwamen, kreeg ik hier echt een kick van, wat was dit gaaf!! En het grappige was, Tato vond het ook super gaaf! Wie had dat gedacht ;-).

Voordat we gingen avondeten, kwam er nog een parade met vele bekende klassieke Disney figuren. Dit was onwijs leuk! Wat een vrolijkheid spat hier vanaf zeg! Naast de kinderen, zijn de volwassenen ook weer even kind en iedereen geniet als een gek en zingt met volle borst mee, maakt foto’s en zwaait als een gek naar zijn of haar favoriete Disney figuren. Erg grappig om te zien. Rond half 8 zijn we gaan eten in een ‘all you can eat’ restaurant. Het was erg lekker en goed verzorgd. Na het eten zijn we nog wat Disney winkels afgegaan, want zonder iets te kopen en het park te verlaten kan natuurlijk niet :-P. Na wat souvenirs te hebben gekocht met uiteraard onze leuke foto van de Meet & Greet met Mickey en Minnie Mouse in de ochtend, zijn we naar de afsluitingsshow met vuurwerk gegaan. Dit was een geweldige en romantische afsluiting van een dagje Disney!

Ons magische Disney avontuur was en is geslaagd! In de toekomst zullen we vast en zeker terugkomen en wie weet met onze eigen kiddo’s! 😉

Op zondag vlogen we weer terug naar huis, gisteren dus eigenlijk en wat is het fijn om weer thuis te zijn en in mijn eigen bedje te slapen!

 

Hieronder nog een paar foto’s van Disney 

img_1794-1    img_1829

img_1802    img_2017-1

  

20161015_214437    20161015_220828

~Liefs ~

“Have a magical night and may your wish come true!”

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply