Travel

Zomervakantie op het mooie eiland Corfu

9 oktober 2016

* Corfu *

Dit jaar zijn Tato en ik in juli 10 dagen naar het prachtige eiland Corfu afgereisd. Dit was voor ons beide de eerste keer naar Corfu. Het idee kwam vanuit mij, omdat ik mooie foto’s van het eiland had gezien en alleen maar goede verhalen had gehoord over Corfu. Omdat ik geen zin had in een standaard bestemming zoals Spanje of Turkije, leek het mij dus leuk om onze zomervakantie hier te spenderen. Tato is niet zo moeilijk en was snel overgehaald, dus dat was mooi!

We zaten in het rustige plaatsje Glyfada, aan één van de mooiere stranden van Corfu. We verbleven in een mooi luxe all inclusive hotel met het strand op loopafstand. We hadden hier echt de vakantierust om ons heen. Hier waren wij wel aan toe na een drukke periode van werk en/of school.

img_1434

Tijdens ons verblijf op Corfu, hebben we naast zon, zee, strand en veel uitrusten, ook leuke dingen ondernomen. We zijn een hele dag met een boottrip mee geweest. Chillen en zonnen op de boot, meerdere tussenstops bij prachtige Blue Lagoons waar we van de boot konden afspringen het water in en snorkelen. Dit was een hele ervaring op zich en super gaaf! Naast deze tussenstops, hadden we ook een tussenstop om met alle vakantiegangers op de boot te gaan BBQ’en, dat door de eigenaar van de boot samen met zijn gezin daar werd bereid. We hebben echt genoten!

We zijn ook een dag naar Corfu Town geweest. Dit is de hoofdstad van het eiland Corfu en een super leuk toeristisch stadje als je van cultuur, winkeltjes en terrasjes houdt. We zijn begonnen met het bezichtigen van ‘the new Venetian Fortress’ en daarna zijn we naar de ‘Old Fortress’ geweest. We zijn beide Fortresses opgelopen, wat best een wandeling was, maar onwijs mooi! We hebben hier een heleboel foto’s gemaakt.  Van beide Fortresses, maar ook van het mooie uitzicht over de stad. Dit was echt de moeite waard!

img_4411-1

img_4498

Na het bezichtigen van beide Fortresses, zijn  we een hapje gaan eten bij een terrasje. Zo konden we ook even relaxen voordat we weer verder zouden gaan. Na het eten zijn we naar de straatjes gegaan waar de toeristische winkeltjes waren. Ik hou hier altijd wel van, beetje de toerist uithangen en kijken voor wat leuke souvenirs. Uiteraard heb ik wat leuke dingen gekocht, zoals een tas, een sjaal en een magneet. Mijn vriend en ik sparen magneetjes van overal waar we met vakanties en weekendjes naar toe zijn geweest. Dit is dus standaard één van de souvenirs die gekocht wordt. Deze verzameling ben ik zelf al een hele tijd geleden begonnen. Nu mijn vriend begin van dit jaar bij mij is ingetrokken, doet hij hier gezellig aan mee! Hij vind het namelijk ook wel grappig haha! Deze magneetjes hangen in onze keuken, o.a. aan de koelkast.

De rest van onze vakantie hebben we heerlijk gerelaxt in het hotel. Iedere dag gezwommen in de zee, gesnorkeld en verschillende visjes gespot. Ik ben meer een zee liefhebber, dan het zwembad. Verder hebben we heerlijk gegeten en genoten van het entertainment wat het hotel te bieden had. Goede entertainment trouwens, zoals een Braziliaanse groepje die aan capoeira deden.

 

Voor de gene die liefhebbers zijn van de Griekse eilanden, dan is Corfu zeker een aanrader! Het is een mooi groen eiland, mooie stranden, prachtig weer, je kan er goed tot rust komen, je kan er snorkelen, heerlijk eten en genoeg Griekse cultuur om op te snuiven!

In de toekomst wil ik heel graag weer terug naar een Grieks eiland, zoals Zakynthos. Ik zal niet zo snel terugkeren naar Corfu, omdat ik het liefst naar zoveel mogelijk nieuwe plekken wil gaan. Ik ben een enkele keer naar een zelfde plek teruggegaan, dit was in Amerika. Maar goed, dat is Amerika en daar raak ik never op uitgekeken!! Hier kom ik in een andere blog nog wel eens op terug.

Corfu, je was geweldig! We hebben hier een heerlijke vakantie gehad die we niet zo snel zullen vergeten.

~Liefs ~

“Travel does the heart good”

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply